Refinansiering av gjeld

Av: Supercash.no – Dato: 18.09.2018

Har du mange regninger som du sliter med å betale? Da kan refinansiering av gjeld være den mest effektive løsningen. Se våre tips her.

Å refinansiere gjeld betyr at man gjør opp ulike former for gjeld og samler alle under en fordring (ett lån) og samtidig til gunstigere rentenivå.
Har man mange forskjellige gjeldsposisjoner som flere ulike smålån, kredittkort etc. så kan det være lurt å samle alle disse. Refinansiering av gjeld er ikke det helt samme som refinansiering av lån, da gjeld kan være forskjellige typer fordringer som nevnt over.

Hovedpoenget med å refinansiere gjeld er å spare deg for unormalt høye renteutgifter, men samtidig få alle dine fordringer under ett lån. På denne måten er det enklere å ha oversikt og samtidig spare utgifter. Har man samlet gjelden til en bank/lån etc, er det også mye mer behagelig å holde kontroll over betalinger.

Søk refinansiering når du trenger det

De fleste personer over 18 år vil før eller senere få økonomiske forpliktelser. Det kan være i form av husleie, forsikring, mobilregninger eller andre former. Det kan være i denne fasen at man kan komme i økonomisk ubalanse, da man ikke har blitt ordentlig etablert med både jobb og familie. Men det kan godt skje med hvem som helt, uansett alder og jobbsituasjon. Klarer du ikke betale dine regninger og løpende utgifter eller andre fordringer så kan refinansiering av gjeld være løsningen.

Har du fått inkassovarsel tyder det som regel på at man har glemt å betale eller enda verre. Man har ikke råd å betale. Går saken videre til inkasso vil man måtte betale høye gebyrer som vil forverre situasjonen enda mer.

Det er derfor viktig å refinansiere gjeld før dine ubetalte krav går til inkasso.

refinansiering av gjeld
En refinansiering av gjeld kan hjelpe deg ut av økonomiske kniper

Slik søker du refinansiering av gjeld

Et forbrukslån kan være en løsning på å refinansiere gjelden din. Et forbrukslån kan også nevnes som et lån uten sikkerhet, da bankene som regel ikke tar pant i dine eierdeler. En refinansiering burde være en midlertidig løsning slik at du klarer å betale deg ut av situasjonen.
Med et forbrukslån kan man komme på et mye mer behagelig rentenivå enn f.eks høye kredittkortrenter eller andre fordringer med høye renter. Det er mulig å få et lån med effektiv rente rundt 10%.

Man kan søke lån uten sikkerhet fra forskjellige tilbydere og det er helt uforpliktende. Det vil si du kan hente inn tilbud fra forskjellige banker og låneinstitusjoner. Slik kan du velge den tilbyderen som har de beste vilkårene og den beste renten. En lånemegler som f.eks Aconto samarbeider med en rekke banker og finansselskap. Disse meglerne kontakter de ulike låneinstitusjonene og finner det beste tilbudet for deg.

Hvorfor refinansiere gjeld?

  • Du reduserer kostnadene dine. Velger man denne løsningen unngår man inkassogebyrer på gjeld som ville gått til forfall. Du får også mulighet til å redusere renteutgiftene.
  • Man samler flere fordringer under et lån. Fordelen er at man slipper å ha en rekke regninger og fordringer spredt utover flere lånegivere og får dermed bedre oversikt.
  • Refinansierer du tidlig slipper du negativ innvirkning på kredittscoren din. Lavere kredittscore vil gi fremtidige lån kostbase. Unngå derfor at regninger går til inkasso.