Slik bruker du kredittkortet riktig

Av: Supercash.no – Dato: 18.09.2018

Det finnes mange tilbydere av kredittkort å velge mellom. Alle med ulike vilkår og betingelser. Her kan du få noen tips til hvordan bruke kredittkort riktig.

Når lønner det seg å bruke kredittkortet og hvilke situasjoner kan et kredittkort være fordelaktig å bruke? Her får du noen tips til hvordan du bruker kredittkort riktig og hva du bør se hos kredittkort-tilbydere.

På reise

Å bruke kredittkort når du er ute og reiser kan gi deg en ekstra trygghet om det skulle skje noe. En rekke kredittkort har reiseforsikring inkludert. Når du er på reise kan du bruke kredittkortet slik at du får hele ferieregnskapet på en faktura når du kommer gjem. Da kan du enkelt se gjennom alle transaksjoner i ettertid. En reiseforsikring fra kredittkort kan dekke både tyveri, tap av verdisaker, og avbestillinger. Noen kort har også null gebyr på varekjøp og gebyrfritt uttak i utlandet.

Handel på nett

Handler du mye på nett, kan et kredittkort være kjekt å bruke. Bruksområdet det er smartes å bruke kortet er når du handler fra relativt ukjente nettbutikker. Et kredittkort kan være en ekstra sikkerhet mot svindel. Bruker du et vanlig bankkort blir pengene trukket direkte fra brukskontoen din. Med et kredittkort kan du unngå en lang prosess med å få pengene tilbake ettersom det er kortselskapet selv som tar den jobben for deg.

Enklere betaling

Når du bruker kredittkortet trekkes beløpene av fra en kreditkonto, slik at beløpene som blir trukket samles på en faktura. Du vil som regel få et minimumsbeløp som du må betale inn hver måned, litt avhengig av hvor mye penger fra kredittkortet du har benyttet. Du kan når som helst betale tilbake pengene og står fritt til å betale mer enn minstebeløpet.

Leie av bil

Det kan være smart å betale leiebilen med kredittkortet ditt.

Er du på ferie og trenger å skaffe deg leiebil kan et kredittkort være smart å bruke. Betaler du med kortet er mange forsikringer inkludert og du kan slippe å betale mange dyre forsikringer som oftest er med i leiebilkontrakter. Det anbefales derfor å sjekke med leiebilforhandleren for å se hvilke forsikringer de har, men du bør også holde oversikt over hvilke forsikringer kredittkortet ditt dekker. Ofte er det slik at noen leiebilfirma krever høyt depositum når bilen hentes (opp mot 10.000-20.000 kroner). Ved å bruke kredittkort blir beløpet «låst» uten å bli trukket.

Betalingsutsettelse

De fleste kredittkort tilbyr en rentefri betalingsutsettelse. Det vil si at du som regel får 45-60 dager utsettelse på renter før du begynner å bli fakturert for disse.

Kjekt å vite om kredittkortet ditt:

  • Sjekk hvilken reiseforsikring som er inkludert.
  • Hvor høy er renten
  • Sjekk for lang rentefri betalingsutsettelse det følger med
  • Andre fordeler med kortet (f.eks rabatter etc)